Pretraga ponuda

Kontakt

Za najaktuelnije informacije i specijalne ponude pozovite ili nas posetite!
Nalazimo se u Nišu, Cara Dušana 54-72, TPC "Dušanov bazar" - Piramida, lokal br. 224.
Telefon: 018 257 603
Mobilni: 060 0 654 005
Mobilni: 060 6 064 005

E-mail: info[at]permeti.co.rs
E-mail: office[at]permeti.co.rs

 

Srednji kurs na dan

Napomena: Kursna lista je informativnog karaktera po srednjem kursu NBS. Za najažurnije podatke proverite kurs na sajtu Narodne banke Srbije ili u ovlašćenim menjačnicama.

Kako da u Nišu odaberem najbolju agenciju i najboljeg agenta za nekretnine?

Agencija za posredovanje u prometu i zakupu nekretnina Permeti Niš Vam daje odgovor i pojašnjenje ovog pitanja na osnovu zakonskih odredbi kao i na osnovu dugogodišnje prakse i iskustva: 

Kada tragate za odgovorom na ovo pitanje važno je da razmotrite ranija iskustva agencije kao i na osnovu toga i svega dole navedenog budući uspeh u prodaji ili iznajmljivanju Vaše nepokretnosti u Nišu ili regionu južne Srbije, bez obzira da li ste Vi prodavac, kupac, zakupodavac ili zakupac.

Pitajte agenta o nedavno prodatim ili izdatim nekretninama u Nišu iz ponude njegove agencije ali i o načinu realizovanog posla, vremenskom roku i načinu prodaje ili zakupa nekretnina u prethodnih godinu dana, kako bi ste stekli uvid u način i uspešnost poslovanja agencije. Takođe, pitajte agenta da li je bio zadovoljan ili razočaran urađenim poslovima u protekloj godini. Pre nego se odlučite pitajte, da li je agent za nekretnine bio zadovoljan odnosom tražene cene prodavca sa dobijenom cenom kupca. Ako ste prodavac nekretnine, pitajte i da li je cena nekretnine koju prodajete slična sa cenom prodatih nekretnina na istoj ili sličnoj lokaciji, sa sličnim karakteristikama i svojstvima kao i Vaša, koji je vremenski rok za prodaju takvih nekretnina. Dobro pitanje je i koliko takvih nekretnina agencija ima u ponudi i koliko dugo su agencijskoj ponudi. Pažljivo analizirajte njegov odgovor, brzinu i način na koji Vam ga saopštava.

Proverite da li agencija ima validnu licencu, da li je upisana u Registar posrednika i da li se protiv nje, eventualno vode disciplinski postupci ili slična ograničenja u radu. To možete proveriti uvidom u Registar posrednika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kao i sve relevantne podatke o agenciji (http://195.222.96.215/registarposrednika/#/home ).

Agent koji u svom pretstavljanju koristi „veliko A“ je agent koji veruje u uspeh a naročito ukoliko ima i licencu za ovaj posao. On veruje u uspeh i ostvaruje ga sebi ali i Vama.

Među agencijama za nekretnine u Nišu, pa i Srbiji nema specijalizovanih agencija za određene specijalnosti u ovom poslu. Ipak, postoje agencije za nekretnine koje se sa više uspeha od ostalih u Nišu bave sektorom prodaja luksuznih kuća, prodaja luksuznih stanova kao i izdavanje luksuznih stanova, luksuznih kuća i luksuznog poslovnog prostora pokrivajući teritoriju i sve lokacije za grad Niš. Odredite, uz konsultacije sa agentom kojoj kategoriji pripada Vaša nepokretnost a onda i zatražite ponudu nekretnina agencije kako bi ste imali uvid da li agencija ima iskustva u prodaji sličnih nekretnina.

Pogledajte ponudu agencije i obratite pažnju na njenu prezentaciju jer, mnogi od kupaca ili zakupaca veliku važnost daju estetskom izgledu veb sajta agencije i načina na koji je ponuda nekretnina prezentovana. Na koji način agencija predstavlja nepokretnosti iz svoje ponude na taj način će i Vaša nekretnina biti predstavljena potencijalnom kupcu ili zakupcu a od toga će zavisiti i efikasnost prodaje ili zakupa. Zato, pitajte agenta koliko agencija ulaže u marketing i oglašavanje i koji je njihov plan prezentacije za Vašu nepokretnost.

Najznačajnije je da u razgovoru sa agentom obratite pažnju na njegov lični izgled, njegovu poslovnost, etiku, njegov stav i njegovu posvećenost Vama i njegovu posvećenost potencijalnom zajedničkom poslu u vezi Vašeg stana, kuće, placa, lokala ili Vašoj potrebi da kupite, prodate ili iznajmite odgovarajuću nepokretnost u Nišu. Kakav ste utisak Vi stekli o agentu i agenciji, takav će utisak steći i klijent koji je interesent i potencijalni je kupac, zakupac, prodavac, zakupodavac Vaše nepokretnosti.

Vama treba neko ko je na vrhu tržišta nekretnina u Nišu!